Rioolservice » Riool-verstopt

Riool verstopt?

Is uw riolering verstopt?

Het eerste wat u moet weten voor dat u begint met het ontstoppen is dat u wel over de juiste gereedschappen moet beschikken. Hieronder vallen een gootsteen ontstopper of wc ontstopper / ploeper, ontstoppings veer, staal borstel, lange schoonmaakhandschoenen en warm/heet water.

Hoe ontstop ik mijn wc?

Het wc ontstoppen is niet altijd een klus die u graag doet maar het zal toch moeten gebeuren. Hier volgen een paar tips die jouw verstopte wc kunnen ontstoppen lees het goed door!

wc ontstoppen met de handen.

Allereerst gaan we kijken of we handmatig een verstopping kunnen ontstoppen. Trek 2 lange schoonmaak handschoenen aan en voel in de zwanenhalse van het wc of je daar een verstopping kunt voelen. Zo ja, probeer de verstopping eruit te trekken. Als je niks voelt of het lukt je niet dan hebben we iets anders nodig. Wij zien al te vaak dat een grote prop wc papier de verstopping veroorzaakt. Een tip is dat u niet overtollig wc papier doorspoelt. U kunt altijd nog contact opnemen met RVS Rioolservice zodat de experts een poging kunnen wagen. Bel nu het algemene nummer van RVS Rioolservice via 085-401 345 2

wc ontstoppen met de wc ontstopper (ploeper)

Laten we een poging wagen met de ouderwetse wc ontstopper oftewel de ploeper. Zet de grote zuignap van de wc ontstopper op de opening van de afvoer op zo een manier dat er geen lucht bij komt, en druk de steel met kracht naar beneden. Met deze beweging zal er een zuigkracht of te wel een vacuĆ¼m ontstaan waardoor de verstopping kan los schieten. Voer deze beweging een aantal keren uit en zorg er voor dat de ontstopper goed over het gat geplaatst is, bij het wc ontstoppen is het belangrijk dat de ontstopper op de goeie plaats zit. Het ontstoppen kan wel voor de nodige rondspetterende water zorgen. Dus hou een handdoek gereed. Heb je een wc met een vlakspoel dan is een wc ontstopper niet altijd effectief omdat je de rubberen zuignap er niet goed op kan zetten zodat u de nodige kracht niet kunt produceren. Lees dan door in de volgende methode

wc ontstoppen met behulp van een ontstoppingsveer (Metalen spiraal)

Als u zo ver ben gekomen dan zit u opgescheept met een zware verstopping die niet zomaar los te krijgen is. Laten we het proberen met de ontstoppingsveer, de ontstoppingsveer is een metalen spiraal met een handvat aan het ene eind en een metalen kop aan het andere eind, vaak zijn mensen niet in het bezig van deze ontstoppingsveer maar als u der toch een ergens hebt liggen kunnen we net zo goed een poging wagen. Begin de ijzere kop in het wc te stoppen en duw de veer zo ver mogelijk in de zwanenhals door de flexibiliteit gaat dit vrij makkelijk. Wanneer u de verstopping begint te voelen maakt u een draai beweging waar door de u de verstopping kunt 'wegkrabben', in de meeste gevallen zou de verstopping nu wel los moeten laten. Zit de verstopping er nog steeds? Dan rest u niks anders dan contact op te nemen met RVS Rioolservice die met geavanceerde apparatuur hoogswaarschijnlijk wel u wc kunt ontstoppen. Ga niet zelf de wc eraf halen zonder juiste apparatuur dat kan voor grote schade leiden.

Hoe ontstop ik mijn verstopte afvoer?

Is uw afvoer verstopt? Een verstopte afvoer komt niet al te vaak voor maar kan toch veel frustatie zorgen volg deze stappen en wellicht ontstopt u uw afvoer zelfstandig!

Afvoer verstopt! Wat nu?

Als uw afvoer is verstopt kun u het eerst heet water de verstopte wasbak, verstopte bad of verstopte doucheputje ingooien, dit omdat de verstopping wellicht, door de plotselinge hitte, eventueel kan los laten. Zit de verstopping er nog steeds probeer de volgende methode.

Een totale afvoer verstopping

Bij een totale verstopping is het handig om RVS Rioolservice te bellen, dit omdat de kans klein is dat u het zelfstandig kunt ontstoppen en dat u wellicht zelf zal schade aanrichten.

Contact gegevens

24 uur Service

Flevoland: 036-879 530 3
Utrecht: 030-7113341
Gelderland: 085-401 345 2
Noord-Holland: 020-7173489
Overige: 085-401 345 2
E-mail: info@rvsrioolservice.nl

Waarom RVS Rioolservice?

Als u ooit een riool ontstopping heeft en opzoek bent naar een riool ontstoppings bedrijf zijn hier de redenen waarom u moet gaan voor RVS Riool ontstoppen.

* Geen voorrijkosten
* 100% Garantie op onze riool ontstop service`s.
* Wij zijn altijd snel om u ontstopping te verhelpen!
* Prijs opgave voor het riool ontstoppen krijgt u vooraf.
* Vakkundige en ervaren loodgieters.

Bel vandaag nog 085-401 345 2
Riool ontstoppen
Wc verstopt
Wc verstopt
Riool verstopping
Heeft u een rioolverstopping? Lees meer voor meer informatie over riool verstoppingen.
Werkplekken
Werken wij in jouw gebied? Bekijk het hier.
Riool ontstoppen
Is uw riolering verstopt? En wilt u weten hoe u dit zelf kunt op lossen? Klik op 'Lees meer'.
Riolering ontstoppen Houten
Wij hebben de beste loodgieters van houten klik op 'Lees meer' voor verdere informatie.